Nuestro blog

Els Premis Internacionals Ciutat de Benicarló arriben a la Fira del Llibre de València

21 de abril de 2017

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló ocuparan un lloc destacat en la 52a edició de la Fira del Llibre de València. L’alcaldessa i el regidor de Cultura presentaran oficialment els guardons aquest diumenge 23 d’abril en un acte que comptarà amb la presència dels guanyadors de la primera edició.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, seran els encarregats de presentar públicament els Premis Literaris Ciutat de Benicarló i les bases de la segona edició en el marc de la Fira del Llibre de València, que s’inaugura demà dijous i que s’allargarà fins a l’1 de maig. L’acte tindrà lloc aquest diumenge 23 d’abril a les 18.00 hores i comptarà amb la presència de dos dels autors guanyadors de la primera edició: Joan Garí (Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló per ‘L’única passió noble’) i Joan Borja Sanz (Premi de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló per ‘Sobre l’alquímia de la vida’).

La presentació dels Premis a la capital valenciana s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Benicarló de donar a conéixer els guardons en la segona fira més important de l’estat però també, i sobretot, de realçar Benicarló i les comarques del nord com un territori de creació amb un gran potencial creatiu, turístic i econòmic. Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló, de fet, s’entenen no només com un aparador cultural de primer ordre, sinó també com un motor de desenvolupament.

I així es va demostrar en el lliurament de premis de la primera edició, el passat mes de novembre, un acte que va posar el colofó a nou mesos intensos de treball i que va servir per a situar Benicarló en l’epicentre cultural del territori, tal com va quedar reflectit amb la presència de representants d’entitats com l’Institut Ramon Llull, l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià o Òmnium Cultural.

La presència de Benicarló a la Fira del Llibre de València coincidirà amb una edició en què s’aconseguirà un rècord històric quant a nombre d’escriptors que acudiran a les casetes a dedicar exemplars, que superaran les 600 signatures.