El nostre bloc

Els Premis Literaris assoleixen xifres de rècord i reuneixen 190 originals

27 de setembre de 2021

La sisena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló ha tancat el període d’inscripció de participants amb 190 obres inscrites, el màxim assolit fins ara. Els autors procedeixen tant de territori nacional com de la resta d’Europa i Amèrica.

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló arriben en plena forma a la sisena edició. Els guardons han trencat rècords de participació amb 190 originals presentats per a les quatre modalitats: Divulgació Científica, Narrativa Juvenil, Cuina, Salut i Sostenibilitat i Àlbum Infantil Il·lustrat.

Precisament la modalitat d’àlbum infantil, la més veterana de les quatre, és una de les que més participació ha assolit, amb 73 obres inscrites procedents de tota la geografia espanyola, de la resta d’Europa i també d’Amèrica.

Però la modalitat que més originals ha rebut és la de Narrativa Juvenil, que compta amb 89 obres presentades. Aquesta modalitat, que es va presentar com una novetat en els premis de l’any passat, ha estat una de les que més bona acollida ha tingut amb només dos edicions.

Pel que fa a la modalitat de Divulgació Científica, s’han rebut 21 originals, mentre que per a la de Cuina, Salut i Sostenibilitat se n’han presentat 3.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat la plataforma electrònica que s’ha habilitat per a la presentació de les obres, que ha facilitat el lliurament dels originals a tots els participants, especialment als autors de procedència internacional.

El jurat qualificador es reunirà a partir de la setmana que ve per a deliberar sobre les obres i decidir els guardonats de cada modalitat. L’anunci dels guanyadors es realitzarà dilluns 22 de novembre, mentre que l’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dissabte 27 de novembre.